Trade/Category Manager

HENGELO (Twekkelo)

Organisatie

Zuivelhoeve, gevestigd in Twekkelo is een succesvolle onderneming die veel energie steekt in productontwikkeling, gericht op groei.

Vanaf 1981 begon de familie Roerink met de verkoop van hun ‘onmeunig’ lekkere producten vanuit de eigen oude klompenschuur. Diane Roerink begon een klein winkelke, waar ze de ambachtelijke producten verkoopt die haar man Gerjhan zelf met liefde maakt op diezelfde boerderij. Met succes, want inmiddels zijn de producten niet alleen in Twekkelo maar in heel Nederland, Duitsland en België te koop.

De kwaliteit van het productieproces en de producten zijn voor de familie heel belangrijk. Deze kwaliteit kan alleen gerealiseerd worden door de inzet van enthousiaste medewerkers. Mede door innovatie, technische ontwikkelingen en opleidingen voor de medewerkers kunnen zij blijven groeien. De Zuivelhoeve biedt hun medewerkers een prima werkomgeving waar in enthousiaste teams samengewerkt wordt. Open communicatie en ontwikkeling staan hoog in het vaandel.

Naast de productievestiging, die bevindt zich overigens nog steeds, in Twekkelo hebben zij ook het franchiseconcept Zuivelhoeve, een prachtige keten van inmiddels meer dan 51 mooie kaaswinkels die snel uitbreidt.

Jouw verantwoordelijkheden

Zuivelhoeve is een ambitieus zuivelbedrijf met een sterke groeiambitie. Om deze groei mogelijk te maken zijn zij binnen hun commerciële team op zoek naar een vak-volwassen Trade Marketeer met een duidelijke affiniteit voor business development. Als Trade Marketeer opereer je op het snijvlak van commercie en analyse. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de commercieel directeur en werk je overkoepelend voor alle business units. Binnen het commerciële team werk je als Trade Marketeer samen met een aantal key-spelers zowel intern als extern. Met als doel om de categorieën in omzet te laten groeien.

Type werkzaamheden:

• Analyseren van marktontwikkelingen en deze vertalen naar campagnes, plannen en acties;
• Opstellen van marktanalyses en andere (financiële) analyses;
• Het verstevigen en uitbouwen, zowel direct als indirect, van sterke relaties met klanten aan de hand van categorie-analyses en schap adviezen;
• Het neerzetten van een inspirerende categorievisie binnen elke (sub)categorie;
• Het begeleiden van nieuwe productlanceringen met krachtige en overtuigende communicatie en handelsargumentatie;
• Binnen het commerciële team gefundeerd advies geven over nieuw te brengen product-innovaties en lanceringen;
• Het maken van plannen op klantniveau die zorgen voor een effectieve zichtbaarheid en doorstroming van het Zuivelhoeve assortiment;
• Het uitvoeren, interpreteren en vertalen van shopper-onderzoek en verkoopcijfers;
• Het adviseren van sales o.b.v. diverse analyses om zodoende tot een verbeterde klant-performance te komen.

Deze functie vereist

Functie eisen:

• Een afgeronde commerciële Hbo-opleiding/ of universitaire opleiding;
• Minimaal 4 jaar ervaring als Trade marketeer of senior Trade Marketeer. Hierbij is ervaring met IRI of Nielsen een vereiste. Ervaring met de categorie zuivel is een pre;
• Je bent zelfstandig met een forse dosis verantwoordelijkheidsgevoel en analytisch vermogen. Daarnaast beschik je over een oplossingsgerichte en toegankelijke houding. Je bent een enthousiaste team-player;
• Vanzelfsprekend ben je in staat projectmatig te werken en kun je heldere rapportages opstellen en duidelijk communiceren.

Solliciteren

Zuivelhoeve is onderdeel van de Roerink Food Family. Hier horen tevens de bedrijven Zuivelhoeve Winkelbedrijven en De Dessert Meesters toe. Spreekt het je aan om te werken in een mooi en succesvol familiebedrijf? Ben je ambitieus en wil je graag het verschil maken? Dan zien we jouw sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, graag tegemoet.

Werving & selectie voor deze vacature ligt in handen van Helder HRM. Overtuig ons d.m.v. een korte motivatie. Voeg tevens je uitgebreide CV toe. Heb je nog vragen? Dan kun je terecht bij Marjolein Jacobs-Ruijter via marjolein@helder-hrm.nl of je belt 06-48178096.

Terug naar overzicht | Reageer direct

Neem contact op

Helder HRM

Adam Smithstraat 43

7559 SW Hengelo Ov

074 256 9676

info@helder-hrm.nl

Deel deze vacature via: