Wie zijn de mensen van Helder HRM?

Ons team. Arjan Molendijk, Marjolein Jacobs-Ruijter en Charlotte Hofstee vormen samen het team van vakspecialisten van Helder HRM. Hun gezamenlijke ervaring strekt zich uit over verschillende branches en is opgedaan van uitvoerend tot managementteam-niveau. Zij hebben een stijl van werken die zich kenmerkt door aandacht, betrokkenheid en toegankelijkheid in combinatie met vakinhoudelijke kundigheid. De aanpak is pragmatisch, resultaat- en oplossingsgericht.

Marjolein Jacobs-Ruijter

Marjolein Jacobs-Ruijter is na haar HBO-studie Economisch Linguïstisch gestart in de arbeidsbemiddeling. Daar heeft ze commerciële en leidinggevende ervaring opgedaan. In haar rol als Business Manager stonden personeelsadvies, accountbeheer, HRM en coaching van medewerkers centraal.

Marjolein is een positieve en enthousiaste professional met een hoge drive om resultaat te behalen. Ze hecht hierbij veel waarde aan de relaties die ze opbouwt en creëert een optimale samenwerking voor de lange termijn door middel van focus en persoonlijke benadering.  Als Werving & Selectie verantwoordelijke maakt dit Marjolein dé gesprekspartner voor opdrachtgevers.

Arjan Molendijk

Arjan Molendijk is in het HRM-vak begonnen in personeels- en salarisadministratie. Na enkele jaren ervaring koos hij voor verbreding in zijn vak en volgde de HBO opleiding Personeel en Arbeid en later een post HBO opleiding Bedrijfskunde. Arjan is een echte allround HRM-er met leidinggevende ervaring. Hij is een uitstekende adviseur en coach voor medewerkers, leidinggevenden en HRM-professionals.

Charlotte Hofstee

Charlotte is na haar MBO4 studie HRM werkzaam geweest binnen de uitzendbranche. Hierbij heeft zij zich gespecialiseerd binnen de arbeidsbemiddeling en weet ze de juiste verbindingen te leggen. Naast haar werk bij Helder HRM is zij begonnen met de HBO opleiding Human Resource Management aan het Saxion, hiermee wil zij haar kennis van het vak verbreden.

Charlotte is een enthousiaste optimistische recruitmentspecialist en haalt energie uit het maken van de juiste match tussen vacature en de geschikte kandidaat.