Het behouden van talenten in de organisatie

Heb je goed personeel binnen gehaald in jouw organisatie? Goed gedaan, stap één is geslaagd! Heb je ze daarna ook op een goede manier kennis laten maken met de functie, collega’s en organisatie? Dan is stap twee ook gelukt (voor tips bekijk ‘Van onboarding een succes maken’)! Dit nieuwe talent wil je dan natuurlijk zo lang mogelijk in de organisatie houden, wij helpen je daarbij. We noemen een aantal belangrijke manieren om dit talent binnen te houden.

Secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker

Natuurlijk wil iedereen een goed salaris hebben voor het werk dat zij doen. Toch zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijker dan je denkt. Deze voorwaarden kunnen er in toenemende mate voor zorgen dat personeel bij jouw organisatie blijft. Een belangrijke oorzaak hiervan is het vervagen van de grens tussen werk en privé. Een goed passende secundaire voorwaarde voor deze ontwikkeling is bijvoorbeeld flexibel werken. Inventariseer waar de behoefte ligt in jouw organisatie en pas je secundaire arbeidsvoorwaarden daar op aan of laat medewerkers zelf hun secundaire arbeidsvoorwaarden kiezen door middel van een meerkeuzepakket!

Een goede werksfeer doet wonderen

Onderlinge waardering, af en toe een leuk uitje en goede communicatie. Deze factoren beïnvloeden de werksfeer allemaal op een positieve manier. Een goede werksfeer is op zijn beurt weer ontzettend belangrijk als het gaat om het behouden van talent. Medewerkers gaan met meer plezier naar het werk als er een goede werksfeer is en ze zullen dan ook minder snel op zoek gaan naar een andere werkgever. Als werkgever is het van belang om oprechte interesse te tonen in medewerkers. Alleen op deze manier kan een werkgever de werksfeer beïnvloeden.

Juiste ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden

Als werkgever moet je er voor zorgen dat er voldoende ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden zijn. Vooral voor jong talent is dit een speerpunt, zij zullen sneller op zoek gaan naar een nieuwe werkgever wanneer zij in hun huidige werk geen ontwikkelingsmogelijkheden meer zien. Veel werkgevers doen te weinig aan opleidingen voor medewerkers, omdat ze vrezen dat werknemers na de opleiding toch nog weg gaan. Echter zullen werknemers zich meer gewaardeerd voelen wanneer er in hun geïnvesteerd wordt. Het is een belangrijke reden om bij een bepaalde werkgever te blijven. Behalve dat dus medewerkers meer kennis of vaardigheden vergaren, zijn ze ook meer tevreden met hun werk en werkgever.