Continuous Improvement Engineer

Holten

Organisatie

Al sinds 1990 weet Vivera als geen ander hoe je de beste vegetarische en veganistische producten maakt. Met een productie van meer dan een miljoen plantaardige producten per week behoort Vivera tot de 3 grootste producenten van Europa. Vivera speelt met haar productontwikkeling vol in op de groeiende belangstelling van de consument voor gezonder en duurzamer voedsel. De vleesvervangende producten zijn te koop in supermarkten in verschillende Europese landen en in het out-of-home kanaal.

Omdat de vleesproductie in de wereld volgens de FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN) in 2050 zal verdubbelen, wordt de beschikbaarheid van vleesalternatieven relevanter dan ooit tevoren. Consumptie van plantaardige alternatieven voor vlees kan de milieu-impact en het gebruik van schaarse hulpbronnen zoals water en landbouwgrond aanzienlijk verminderen. Innovatieve en hoogwaardige plantaardige producten leveren vanuit de visie van Vivera een belangrijke bijdrage aan een meer uitgebalanceerd dieet. De producten bestaan onder meer uit soja, tarwe, erwten, mais, rijst en groenten. Ze worden ontwikkeld op basis van de beste smaak, ‘bite’, uiterlijk, variatie, gezondheid en prijs/ kwaliteitsverhouding.

Vivera is Founding Member van de Green Protein Alliance. Deze organisatie stimuleert de eiwittransitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten. Dat is beter voor mens, dier en milieu en levert nieuwe marktkansen op voor alle partijen in de keten.

Jouw verantwoordelijkheden

Bij Vivera wordt gewerkt met een zeer ambitieus groeiscenario voor de komende jaren. Om deze groei binnen de Operations afdelingen goed te kunnen managen zijn ze met een OPEX (Operational Excellence) programma gestart. De afdeling Processing, waar onze producten worden bereidt, speelt een belangrijke rol binnen dit programma. Jij komt te werken binnen de afdeling Processing om daar samen met meerdere collega’s te zorgen voor een optimaal resultaat. Ze zoeken een energiek iemand die het continue verbeteren in zijn bloed heeft, en collega’s weet te enthousiasmeren voor verbeteracties en het mee doen aan verbeteractiviteiten. Hou jij van een dynamische omgeving en ga je graag een uitdaging aan, dan ben jij wellicht de geschikte nieuwe collega.

De functie:
Je maakt onderdeel uit van de afdeling Processing, je rapporteert dan ook aan de Manager processing, de afdelingsspecifieke taken zijn:
– Uitvoeren van verliesanalyses (o.a. OEE analyses);
– Ondersteunende activiteiten voor de Manager Processing door verbeteracties te implementeren;
– Actief samenwerken binnen het team Processing om deze naar een hoger plan te krijgen;
– Input leveren en meewerken aan afdeling gerelateerde CAPEX projecten.

Naast deze taken ga je ook aan de slag met het OPEX programma binnen Vivera, waarbij je functioneel wordt aangestuurd door de Continuous Improvement Manager, taken hierin zijn:
– Het faciliteren en uitvoeren van de in het Opex routeplan beschreven activiteiten, en het bewaken van de voortgang;
– Het begeleiden van leidinggevende, medewerkers en verbeterteams tijdens een Opex deelproject (5S, Prestatiemanagement, SMED, Layout&routing, speedy kaizen);
– Bewaken van de kwaliteit van het Opex programma, hierbij ook zorgdragen dat de activiteiten binnen het Opex programma voldoen aan de programmastandaarden, o.a. door middel van het (laten) uitvoeren van audits;
– Beheren en trainen van Opex methodes, het bijhouden van de Opex competentiematrix en aan de hand hiervan bepalen welke trainingsbehoefte er is.

Deze functie vereist

– Minimaal een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau relevant voor het vakgebied, bij voorkeur in de richting van Technische bedrijfskunde;
– Werkervaring binnen de food-industrie is een belangrijke pre;
– Beheersing van de Nederlandse (en bij voorkeur ook de Engelse) taal uitstekend in woord en geschrift;
– Ambitie om door te groeien in het vakgebied van Continu Verbeteren
– Persoonskenmerken: flexibel, proactief, daadkrachtig, praktisch, zelfstandig, hands on, en uiteraard een fijne teamspeler.

Wat biedt Vivera?

Een leerzame en uitdagende functie in een snelgroeiende, vernieuwende en dynamische organisatie met korte communicatielijnen en collegiale sfeer. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Het betreft hier een fulltime dienstverband (38 uur).

Terug naar overzicht | Reageer direct

Neem contact op

Helder HRM

Adam Smithstraat 43

7559 SW Hengelo Ov

074 256 9676

info@helder-hrm.nl

Deel deze vacature via: